Κλιματική αλλαγή: Πλημμύρες σε Νότια Κορέα, Κίνα και Ινδία

Την ώρα που η Ευρώπη «ψήνεται» από τον καύσωνα, στην Ασία «πνίγονται» από τις πλημμύρες.

Νότια Κορέα

Για τρία 24ωρα βρέχει ασταμάτητα στη Νότια Κορέα. Ποταμοί έχουν υπερχειλίσει και έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις, αστικές και γεωργικές.

Μεγάλο πρόβλημα είναι οι κατολισθήσεις που έχουν σκοτώσει αρκετούς ανθρώπους.

Στην επαρχία Τσουνγκτσεόνγκ, οι έντονες βροχοπτώσεις και η υπερχείλιση του φράγματος Γκοεσάν προκάλεσαν κατολισθήσεις, με τεράστιους βράχους να καταπλακώνουν σπίτια.

Μία οδική σήραγγα στην Τσεονγκτζού έχει πλημμυρίσει και η πυροσβεστική δίνει μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσει ζωντανούς.

Πάνω από επτά άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί μέσα από ένα ηλεκτρικό λεωφορείο που παγιδεύτηκε στο τούνελ.

Στο ύπαιθρο, διασώστες απεγκλώβισαν την τελευταία στιγμή τετραμελή οικογένεια από το πλημμυρισμένο θερμοκήπιό τους.

Μέχρι τώρα, οι νεκροί σε όλη τη χώρα είναι 22 και οι αγνοούμενοι 14. Οι τοπικές Αρχές έχουν απομακρύνει πάνω από 7.000 κατοίκους από τις πληγείσες περιοχές.

Κίνα

Ίδια, και ίσως χειρότερη, είναι η κατάσταση στην Κίνα. Οι σφοδρές πλημμύρες παγίδευσαν κατοίκους και οχήματα σε στροβιλιζόμενα, λασπωμένα νερά σε περιοχές της Τσονγκκίνγκ.

Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έπληξαν περιοχές της Κίνας τις τελευταίες εβδομάδες, με το Τσονγκκίνγκ να είναι η πόλη που έχει πληγεί ιδιαίτερα.

Ινδία

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι μουσώνες στην Ινδία, ανάγκασαν τους φτωχότερους κατοίκους του Νέου Δελχί από τις λοφώδεις περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα να μεταφερθούν σε πρόχειρες τέντες στην άκρη του δρόμου μετά την υπερχείλιση του ποταμού Γιαμούνα.

Άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ζώα, εγκατέλειψαν τις φτωχογειτονιές όταν η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει και τώρα πλέον μέσα σε αυτοσχέδιες σκηνές φοβούνται τα φίδια και τα έντομα.

Τα επίπεδα του ποταμού Γιαμούνα ήταν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 45 ετών.

πηγή: MEGA TV