Βουλή: Μόνο με ειδική άδεια θα μπορεί να μπαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι και… νέος στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Βρέθηκε για πρώτη φορά στη Βουλή, όταν συναντήθηκε με τον Νίκο Παππά προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συμπόρευσης ενόψει του β΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού αναδείχθηκε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε ξανά στη Βουλή, όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Στη συνάντηση Φάμελλου – Κασσελάκη ενδέχεται να συζητηθεί και το θέμα του γραφείου στη Βουλή για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αν και μετά τη νίκη του στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου υπήρξαν φήμες για είσοδό του στη Βουλή, μέσω παραίτησης κάποιου βουλευτή Επικρατείας, ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης επιμένει ότι θα δώσει τον αγώνα του εκτός Βουλής, στην ελληνική κοινωνία όπου θα βρίσκεται μαζί με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη Βουλή μόνο με… άδεια
Ο Στέφανος Κασσελάκης ενδεχομένως να τονίζει το γεγονός ότι θα βρίσκεται συνεχώς στην κοινωνία, καθώς δεν μπορεί να βρίσκεται με την ίδια συχνότητα στη Βουλή.

Και αυτό γιατί αν δεν καθίσει στα έδρανα του Κοινοβουλίου θα μπορεί να μπαίνει στο χώρο της Βουλής, μόνο με ειδική άδεια που θα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το πρόσωπο που θα πρέπει να συναντηθεί μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα του γραφείου στη Βουλή αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης που θα έχει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος με τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Οι λύσεις για το γραφείο
Αφού δεν θα μπορεί να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να πάρει και το γραφείο που έχει αυτή τη στιγμή ο Σωκράτης Φάμελλος.

Το δεύτερο γραφείο που έχει πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή είναι αυτό του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως ανέφερε μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους «θα το χρησιμοποιεί συχνά».

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, πριν τις εκλογές, με τον τότε πρόεδρο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη να του παραχωρεί το δικό του.

Η διαφορά μεταξύ Ανδρουλάκη – Κασσελάκη ήταν ότι ο πρώτος είχε δικαίωμα ελεύθερης εισόδου στη Βουλή, ως ευρωβουλευτής, ενώ ο δεύτερος θα πρέπει να ζητάει ειδική άδεια εισόδου. 

in.gr