Το πραγματικό νόημα της υγιεινής διατροφής
Η ηθοποιός, Bάσω Λασκαράκη και η Γεωργία Ζιώγου, διαιτολόγος – διατροφολόγος μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την υγιεινή διατροφή.
Η σημερινή εκπομπή αναλύει την υγιεινή διατροφή, που αποτελεί «διαβατήριο» για μία πιο ποιοτική και με λιγότερες ασθένειες ζωή.
Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη, η οποία περιγράφει τους λόγους που την οδήγησαν στην επιλογή ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.
«Μετά τα 30 ξεκίνησα να προσέχω τη διατροφή μου και να αγχώνομαι. Η κάθοδος από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με βρήκε να τρώω πολύ ακατάστατα. Κάποια στιγμή έφθασε ο κόμπος στο χτένι, είχα πάρει κιλά. Τότε άρχισα να προσέχω πολύ αυστηρά κάνοντας παράλληλα και γυμναστική. Ευτυχώς εκεί πάνω με πέτυχε και η εγκυμοσύνη και με βρήκε σε πολύ εντατικό ρυθμό γυμναστικής και καλής διατροφής, κι έτσι πέρασα πολύ ευχάριστα και την περίοδο της εγκυμοσύνης» είπε η ηθοποιός στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.
Η Γεωργία Ζιώγου, διαιτολόγος – διατροφολόγος έδωσε το πλαίσιο αυτό που περιγράφεται ως υγιεινή διατροφή: η κατανάλωση 5 φρούτων και λαχανικών την ημέρα, το νερό και η αποφυγή του junk food.
«Όλα επιτρέπονται σε σωστές ποσότητες», διευκρίνισε η ειδικός.
Ο μακροπρόθεσμος στόχος της υγιεινή διατροφής είναι ο άνθρωπος να είναι καλά, πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, σε συνδυασμό πάντα με σωματική άσκηση.
Η κα Ζιώγου ανέφερε ότι καλό είναι οι ανθυγιεινές τροφές να μην υπάρχουν μέσα σε ένα σπίτι, ώστε να μην υιοθετούνται ως συνήθεια.
Η σχέση μεταξύ ποσότητας και η ποιότητας στην υγιεινή διατροφή είναι σημαντικός συνδυασμός και των δύο για να είμαστε υγιείς.
Οι μικρές αλλαγές στον τρόπο διατροφής είναι ικανές να επιφέρουν οφέλη στην υγεία, επεσήμανε η κα Ζιώγου. Συμπληρωματικά, σε μία υγιεινή διατροφή καθοριστικό ρόλο έχουν και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα.
Σε περίπτωση που κάποιος θα επιλέξει να καταναλώσει φαγητό απ’ έξω η πρόταση της διαιτολόγου είναι να επιλέξει τα ψητά ως μία πιο υγιεινή επιλογή.
πηγή: MEGA TV