Κοτόπουλο με σάλτσα λευκού κρασιού

Υλικά

1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
2 κ. γλ. ελαιόλαδο
3/4 κ. γλ. αλάτι
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1/4 κ. γλ. ξερό δεντρολίβανο
3 κ. σ. ξινή κρέμα χαμηλών λιπαρών
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε στο ελαιόλαδο για 6- 8 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 3
Μεταφέρετε σε ταψί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
Βήμα 4
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέστε το λευκό κρασί, το δεντρολίβανο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Βήμα 6
Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά, προσθέστε την ξινή κρέμα και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε.
Βήμα 7
Σερβίρετε το κοτόπουλο με σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. 

newsbeast.gr