Γιατί το φετινό Μουντιάλ έχει τόσο μεγάλες καθυστερήσεις;

 Το Κατάρ-Εκουαδόρ έληξε στο 100’. Το Αγγλία-Ιράν διήρκεσε ούτε λίγο ούτε πολύ (πολύ) 117’16”. Το ρολόι στο Σενεγάλη-Ολλανδία έγραψε 102:49 ενώ το ΗΠΑ-Ουαλία με τη σειρά του άγγιξε το 104:34.

Αν δεν έγινε ήδη σαφές, ο χρόνος των καθυστερήσεων στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μεγάλος. Ενίοτε, πολύ μεγάλος, μιας και σε κάποιους αγώνες ως τώρα ξεπέρασε τα 10 λεπτά και ενίοτε σχεδόν άγγιξε το ένα τέταρτο.

Σίγουρα πολλοί παραξενεύτηκαν από αυτό κι άλλοι έσπευσαν να πράξουν τα δέοντα στο Twitter.

Δεν είχαν άδικο: σύμφωνα με το Opta, τα 5 ημίχρονα με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου καταγράφηκαν όλα τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Έχουμε και λέμε: Πρώτο ημίχρονο Αγγλία-Ιράν: 13’59”. Δεύτερο ημίχρονο Αργεντινή-Σαουδική Αραβία: 13’53”. Δεύτερο ημίχρονο Αγγλία-Ιράν: 13’05”. Δεύτερο ημίχρονο ΗΠΑ-Ουαλία: 10’32”. Δεύτερο ημίχρονο Σενεγάλη-Ολλανδία: 10’03”.

Την απάντηση, πάντως, στο γιατί οι αγώνες του φετινού Μουντιάλ έχουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις την έχει δώσει ήδη ο πρόεδρος διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Όπως, λοιπόν, επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Κολίνα, οι τέταρτοι διαιτητές έχουν λάβει σαφείς οδηγίες να καταγράφουν προσεκτικά τον χαμένο χρόνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που προέρχεται από το VAR, πιθανούς τραυματισμούς, πέναλτι, κόκκινες κάρτες και λοιπές διαδικασίες του παιχνιδιού, κάτι που προσπάθησε ήδη να εφαρμόσει από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία το 2018.

«Στη Ρωσία, προσπαθήσαμε να είμαστε πιο ακριβείς στην αποζημίωση του χαμένου χρόνου κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών και για αυτό είδατε έξι, επτά ή και οκτώ λεπτά καθυστερήσεων», εξήγησε ο Κολίνα.

«Σκεφτείτε το», λέει: «Αν έχετε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο, πιθανότατα θα χαθούν τέσσερα ή πέντε λεπτά στους πανηγυρισμούς».

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για μεγάλες καθυστερήσεις και στους επόμενους αγώνες του Κατάρ και μην εγκαταλείπετε το παιχνίδι νωρίς: άλλωστε, ο Μεντί Ταρέμι σκόραρε για το Ιράν στο 102’30” στον αγώνα Αγγλία-Ιράν.

kathimerini.gr