Γιουβέτσι Σουπιές
Υλικά
800γρ σουπιές φρέσκιες & κομμένες σε λωρίδες
250 γρ κριθαράκι χονδρό
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200γρ ελαιόλαδο
300 γρ ξύδι δυνατό
1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
1 φύλλο δάφνης
κανέλα, δενδρολίβανο, γαρύφαλλο αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό & σπόρους από ρόδι
1 ποτήρι μελάνι της σουπιάς φιλτραρισμένο
Εκτέλεση
– Καίμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά, τις σουπιές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
– Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
– Προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς, τα καρυκεύματα, το πετιμέζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει.
– Στολίζουμε με τους σπόρους από ρόδι και λίγο μαϊντανό.
Πηγή: daypress.gr