Η ώρα της απολογίας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Όλες οι εξελίξεις

Μετά από τέσσερα 24ωρα στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής η Ρούλα Πισπιρίγκου, όχι μόνο επιμένει ότι είναι αθώα, αλλά και πως εκείνοι που θα μπορούσαν να βρουν και να χορηγήσουν τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι άνθρωποι του νοσοκομείου Παίδων, όπου κατέληξε.
«Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για την νοσηλεία του παιδιού. Δεν υπάρχουν στοιχεία συγκεκριμένα, υπάρχουν αντιφάσεις που θα επισημάνουμε», τόνισε ο δικηγόρος της Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στις κάμερες.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η εντολέας του δηλώνει αθώα και αρνείται τις κατηγορίες.

Δηλώνει αθώα – Κατέθεσε αίτηση διαζυγίου
Η 33χρονη θα κληθεί σήμερα, Δευτέρα, να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Κι ενώ πριν από τη σύλληψη της φαινόταν να υπήρχε στήριξη ανάμεσα στο ζευγάρι, λίγες ώρες πριν την απολογία της ήρθε η οριστική ρήξη, αφού αποφάσισε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου από τον Μάνο Δασκαλάκη, τον πατέρα των τριών άτυχων παιδιών τους.

«Είναι σε κατάσταση ταραχής, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, εκπλήσσεται από συμπεριφορές ανθρώπων που δεν περίμενε. Εννοούμε τον πρώην σύζυγό της, για τον οποίο διατύπωσε την άποψή της να υποβάλει αίτημα για τη λύση του γάμου της μαζί του. Ωστόσο, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για να ανταπεξέλθει στην αυριανή επίπονη διαδικασία και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όπως έχει δικαίωμα», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα επιμείνει πως δεν θα μπορούσε η ίδια να βρει την κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα και αυτό, όπως φαίνεται, θα είναι το βασικό επιχείρημα στην υπερασπιστική γραμμή των δύο δικηγόρων που την έχουν αναλάβει μετά την παραίτηση των δύο συναδέλφων τους.

«Ακολουθώντας την πορεία της, θα δούμε τελικά ποιος την έφερε μέσα στο νοσοκομείο και ενδεχομένως ποιος τη χρησιμοποίησε», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου φαίνεται πως θα είναι μόνο η αρχή σε ένα μαραθώνιο αποκαλύψεων και ερευνών, όχι μόνο για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλλά και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Μελετά συνεχώς τη δικογραφία – Ιδιαίτερα ομιλητική με τους αστυνομικούς
Οι αστυνομικοί περιγράφουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου «ψυχρή», χωρίς συναισθηματικές κρίσεις, αλλά με μία συμπεριφορά που παραπέμπει σε μία κανονική κρατούμενη και όχι μία μάνα που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της.

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβάζει συνεχώς τους ιατροδικαστικούς φακέλους της Τζωρτζίνας, αλλά και τη δικογραφία, προκειμένου να είναι πλήρως καταρτισμένη για τις απαντήσεις που θα κληθεί να δώσει στην ανακρίτρια.

Βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στο 7ο όροφο της ασφάλειας, με 24ωρη παρακολούθηση από μία γυναίκα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Είναι ιδιαίτερα ομιλητική και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών αναφορικά με την υπόθεση.

Πώς χρησιμοποιούσε την Τζωρτζίνα για να μη χάσει το σύζυγό της
Την ίδια στιγμή, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται πως χρησιμοποιούσε τη Τζωρτζίνα για να κρατήσει κοντά της το Μάνο Δασκαλάκη.

O Βασίλης Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε σε μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, όταν είχε υπάρξει κρίση στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Στις 8 Απριλίου του 2021, ο Μάνος Δασκαλάκης είχε πάει στην Αθήνα για να προωθήσει την αίτηση διαζυγίου τους και τότε είναι που εισάγεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο η Τζωρτζίνα, ενώ μετά από λίγες ημέρες υφίσταται σοβαρή ανακοπή που της προκαλεί την εγκεφαλική βλάβη.

Έπειτα, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον τελευταίο μήνα της ζωής της Τζωρτζίνας. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι σε χθεσινή διαδικτυακή συζήτηση έγινε παρέμβαση μέλους του προσωπικού νοσοκομείου της Πάτρας που ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε στις αρχές Ιανουαρίου του 2022 να νοσηλευτεί εκ νέου η Τζωρτζίνα με ύποπτα συμπτώματα υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα ζήτησε να γίνει μαγνητική τομογραφία στο παιδί επειδή ο Μάνος Δασκαλάκης είχε φύγει στην Αθήνα και αν το παιδί νοσηλευόταν αυτός θα γυρνούσε πίσω.

Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, θα είναι ενδεικτικό των μεθοδεύσεων της Ρούλας Πισπιρίγκου για να μείνει κοντά της ο Μάνος Δασκαλάκης μέσω βασανισμών της Τζωρτζίνας με κριτήριο τα προβλήματα στη σχέση των δύο γονέων.

Απαντήσεις από τα εργαστήρια του ΑΠΘ για τους θανάτους της Μαλένας & της Ίριδας
Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία θα βρεθεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά η ειδικευόμενη Παθολογικής Ανατομικής και Βιοπαθολογίας στο ινστιτούτο Dartmouth, Μαριάνα Βουδούρη.

Πλέον, στο «μικροσκόπιο» των ερευνών μπαίνουν οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας. Το εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, είναι έτοιμο να συμβάλει καθοριστικά και στη λύση της υπόθεσης των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, που απεβίωσαν τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021. Την ίδια ώρα, η 33χρονη κατηγορούμενη έχει δηλώσει ότι θέλει να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους.

«Ο ανιχνευτής ψεύδους δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο αθωότητας»
«Εμείς δεν κοιτάμε ποιος φταίει και τι έκανε, αλλά τους μηχανισμούς θανάτου που οδήγησαν στο αποτέλεσμα. Ο ανιχνευτής ψεύδους δεν νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο αθωότητας. Έχει διάφορες χρήσεις, χρησιμοποιείται πχ. σε reality show, αλλά το να περάσει κάποιος αυτό το τεστ δεν αποδεικνύει πχ. την αθωότητά του», σημείωσε η κ. Βουδούρη αναφορικά με τον ανιχνευτή ψεύδους.

«Αν επανεξεταστούν τα δείγματα των προηγούμενων παιδιών, βεβαίως και μπορούμε να πάρουμε απαντήσεις. Υπάρχουν στοιχεία που αν τα οικοδομήσεις όλα μαζί μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Ο ασφυκτικός θάνατος δεν μπορεί να βγει από το κάδρο ακόμα. Είμαι σίγουρη ότι η επιτροπή τα εξετάζει όλα», ανέφερε σχετικά με την επανεξέταση των δειγμάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

«Κανείς δεν περίμενε τη χρήση κεταμίνης. Είναι ένα πρωτόγνωρο εύρημα, δεν είναι μια συνήθης ναρκωτική ουσία που καταγράφεται σε τέτοια περιστατικά. Η εγκεφαλική παράλυση θα μπορούσε να προκύψει από υπερβολική δόση κεταμίνης», τόνισε κλείνοντας η κ. Βουδούρη.

madata.gr