Kατέθεσε «ύποπτος» γιατρός για την… άπνοια Φλώρου
Τα κομμάτια του παζλ, το οποίο θα καταδείξει τις κινήσεις που έγιναν προκειμένου ο Αριστείδης Φλώρος να πιστοποιήσει ότι διαθέτει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και να βγει από τη φυλακή -έστω και προσωρινά- με υφ’ όρον απόλυση, καλείται να εντοπίσει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
Ηδη ερευνώνται τρία πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων προκύπτουν από τα υπάρχοντα έγγραφα. Ενα εξ αυτών ήδη βρέθηκε αυτοβούλως στην Εισαγγελία, όπου κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου.
Πρόκειται για γιατρό, η υπογραφή του οποίου βρίσκεται στη γνωμάτευση για την υπνική άπνοια του Αρ. Φλώρου. Την εμπλοκή του είχε καταγγείλει ο διευθυντής κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Σπ. Ζακυνθινός, χαρακτηρίζοντας τον πλαστογράφο. Ο γιατρός φαίνεται πως δεν θέλησε να περιμένει την κλήτευσή του, αλλά προτίμησε να καταθέσει άμεσα όπως και έγινε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός κατέθεσε τελικά με την ιδιότητα του υπόπτου, και όχι ως μάρτυρας, δίνοντας εξηγήσεις για το λόγο που φέρεται να έχει υπογράψει τη σχετική γνωμάτευση. Ακόμα δύο πρόσωπα, δύο γιατροί, που εμφανίζονται να έχουν υπογράψει τις υπόλοιπες γνωματεύσεις για την επιληψία και την ψυχιατρική πάθηση αναμένεται να προσέλθουν το επόμενο διάστημα για να καταθέσουν. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Αρ. Φλώρο, που έχει πλέον επιστρέψει στη φυλακή, αφού χθες ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες ενώπιον του εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, η εισαγγελική λειτουργός δεν αποκλείεται να ζητήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών τόσο του 39χρονου επιχειρηματία όσο και άλλων εμπλεκομένων, ανάμεσά τους και γιατροί. Με τον τρόπο αυτό ενδέχεται να φανεί αν υπήρξε κάποια οικονομική δοσοληψία και κατ’ επέκταση αν τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας.
Βασικό ζήτημα που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί από τις εισαγγελικές αρχές είναι -εφόσον καταλήξουν πως υπήρξε πλαστογραφία- αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή όχι. Το ενδεχόμενο να λειτουργεί κάποιο κύκλωμα, το οποίο εκδίδει ιατρικά πιστοποιητικά για την αποφυλάκιση κρατουμένων και όχι μόνο, έχει αρχίσει να πλανάται στον αέρα, ιδίως μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις που υπήρξαν γύρω από την αυθεντικότητα των εγγράφων που προσκόμισε ο Αρ. Φλώρος για να επιτύχει την έξοδό του από τη φυλακή. Η Ελένη Τουλουπάκη καλείται, επίσης, να εντοπίσει αυτούς που είχαν πρόσβαση στην «ανυπόστατη», σύμφωνα με το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμό», σφραγίδα ιατρού, καθώς και στα αρχεία ιδιωτικής κλινικής, από την οποία ο Αρ. Φλώρος έλαβε γνωμάτευση, που όμως φαίνεται να ανήκει σε άλλο ασθενή με το ίδιο ονοματεπώνυμο, αλλά με διαφορετική ηλικία και ΑΜΚΑ.
Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνεται και η απόφαση της υγειονομικής δευτεροβάθμιας επιτροπής του ΚΕΠΑ, σύμφωνα με την οποία «το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου ανέρχεται σε ποσοστό 55%, κατά ιατρική εκτίμηση». Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επαληθευθεί από την εισαγγελέα, η οποία αναμένεται να διατάξει και τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης, επανεξετάζοντας τον 39χρονο καταδικασθέντα, τότε ευθύνες δεν αποκλείεται να αναζητηθούν και στο φορέα που προχώρησε στον υπολογισμό του συνολικού ποσοστού αναπηρίας.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Πηγή: kritipress.gr