Κρήτη: Πώς προσέγγιζε ανήλικες ο 35χρονος – Οι κίνδυνοι του Διαδικτύου και τα ψεύτικα προφίλ
Για τις παγίδες του Διαδικτύου μιλά ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSIi, Μανώλης Σφακιανάκης, με αφορμή την υπόθεση του 35χρονου από την Κρήτη που κατηγορείται για βιασμό 14χρονης.
Τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί το Διαδίκτυο για τα παιδιά καταδεικνύει η υπόθεση του 35χρονου κτηνοτρόφου από την Κίσσαμο Χανίων, ο οποίος κατηγορείται για βαριά αδικήματα σχετικά με βιασμό μίας 14χρονης μαθήτριας.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας, ο εν λόγω άνδρας από την Κρήτη προσέγγιζε ανήλικα παιδιά μέσω του Διαδικτύου και χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ, όπου και ο ίδιος παρίστανε τον ανήλικο.
Ο ίδιος φέρεται να προσέγγισε τουλάχιστον 40 ανήλικα κορίτσια σε όλη την Κρήτη. Ζητούσε φωτογραφίες και βίντεο από τα ανήλικα κορίτσια, ενώ επεδίωκε και να τα συναντήσει από κοντά και εάν εκείνα αρνούνταν, τα απειλούσε.
Ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSIi, μίλησε στο MEGA για το φαινόμενο παιδόφιλων και τη δράση τους μέχω του Διαδικτύου, σημειώνοντας ότι αυτά τα άτομα παριστάνουν τα παιδιά για να μπορούν πιο εύκολα να προσεγγίζουν ανήλικα παιδιά.
Όπως είπε, μετά την καραντίνα τα παιδιά έχουν κάνει πολλές φιλίες στο Διαδίκτυο, ενώ η ελληνική αστυνομία αντιμετωπίζει σχεδόν 1 περιστατικό την ημέρα.
Όπως λένε οι ειδικοί, ένα ψεύτικο προφίλ μπορεί να κρύβει από πίσω ένα ολόκληρο κύκλωμα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά ως δόλωμα βγάζοντάς τα μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή.
Παράλληλα, τόνισε ότι πολλά εγκλήματα έχουν γίνει μετά από από ένα ραντεβού στα τυφλά.
https://sputniknews.gr