Μέγαρο Μαξίμου: Τι απασχολεί τους συνεργάτες του πρωθυπουργού
Η επικοινωνιακή αντεπίθεση που έκανε χθες μέσω των διαρροών από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας η κυβέρνηση – ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων επέμεινε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήξερε τίποτα για το θέμα των υποκλοπών – δεν στάθηκε ικανή για να αντιστρέψει το κλίμα των ημερών το οποίο είναι ιδιαιτέρα βαρύ.
Η προχθεσινή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή υπήρξε άλλωστε το κερασάκι στην τούρτα, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των εσωκομματικών αντιδράσεων φέρνοντας το Μέγαρο Μαξίμου μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα η οποία μπορεί να ανατρέψει όλες τις μέχρι σήμερα παραδοχές του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι πληροφορίες λένε ότι όλο το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος, καθώς γνωρίζει ότι ενός κακού μύρια έπονται.
Το γεγονός ότι δε, ότι σε καθημερινή βάση δέχεται χτυπήματα από τον διεθνή τύπο, μέσα από άρθρα που στην πραγματικότητα αμφισβητούν το προφίλ που κόπιασε να φτιάξει στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας τα τρία τελευταία χρόνια έχουν φέρει κατήφεια και πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι New York Times, το Politico, την Le Monde , το γερμανικό Der Spiegel, χθες το Euractiv, έκαναν αναφορές για το ελληνικό Watergate αποδομώντας στην πραγματικότητα το φιλελεύθερο εκσυγχρονιστικό προφίλ του πρωθυπουργού καθώς οι αρθρογράφοι μιλούν για «αυταρχικό καθεστώς.»
Η αρχική προσπάθεια να συνδεθούν οι αρθρογράφοι του ξένου τύπου με τον ΣΥΡΙΖΑ ως φίλοι , ξαδέλφια ή συντοπίτες του Αλέξη Τσίπρα έπεσε στο κενό καθώς τα «χτυπήματα» έρχονται καθημερινά από όλες τις πλευρές του κόσμο δοκιμάζοντας έτσι τα νεύρα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το δεύτερο θέμα που προέκυψε από την ιστορία των υποκλοπών έχει να κάνει με τα εσωκομματικά προβλήματα τα οποία μέρα με την ημέρα φαίνεται ότι φουντώνουν στην ΝΔ. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την ομιλία του στην πραγματικότητα επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζει εδώ και καιρό το Μέγαρο Μαξίμου. Ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος αλλά και πολλοί ψηφοφόροι είναι έξαλλοι με το σκάνδαλο, αλλά και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το Μέγαρο Μαξίμου την όλη ιστορία.
Το γεγονός αυτό έχει φέρει μοιραία σοβαρές αρρυθμίες στην ομάδα που βρίσκεται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η απουσία του πρώην Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη είναι αισθητή.
Φάνηκε, άλλωστε, μέσα από τις «άγαρμπες» τοποθετήσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν αναφερόμενος στα άρθρα των ξένων δημοσιογράφων τους συνέδεε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το τρίτο και ίσως σοβαρότερο θέμα έχει να κάνει με την συνέχεια της υπόθεσης των υποκλοπών, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν και άλλα ονόματα. Σε καθημερινή βάση συνεργάτες του πρωθυπουργού επικοινωνούν με δημοσιογράφους και ρωτούν αν υπάρχει κάτι νεότερο για αυτό το θέμα, ενώ ξορκίζουν το ενδεχόμενο η δημοσιοποίηση των νέων ονομάτων –εάν φυσικά υπάρχουν – να γίνει τις ημέρες της ΔΕΘ.
Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ρίξει, άλλωστε, όλο της το βάρος η κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει το κλίμα, το οποίο έχει επισκιάσει την καθημερινότητα των πολιτών. Το τελευταίο που επιθυμούν είναι στην συνέντευξη τύπου το θέμα των υποκλοπών να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων.
Γιατί μπορεί να λένε – και έχουν δίκιο – ότι οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από σκάνδαλα τύπου υποκλοπών, κανείς, ωστόσο, δεν αρνείται ότι το όλο θέμα έχει τραυματίσει το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πηγή: topontiki.gr