Όλα όσα πρέπει να μάθεις για το μηλόξυδο – Γιατί το χρησιμοποιούν οι Celebrities

Η Victoria Beckham, η Hailey Bieber και η Kourtney Kardashian είναι στη λίστα των celebrities που ορκίζονται στο μηλόξυδο (ACV).  Το ACV είναι πλέον ένας όρος που ακούμε όλο και πιο συχνά και διαφημίζεται για την ικανότητά του να βοηθά στην επανεκκίνηση του μεταβολισμού και στην πέψη.

Τι είναι το μηλόξυδο;

Το ACV είναι ένας τύπος ξιδιού που δημιουργείται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ζύμωσης που μετατρέπει το ξύδι σε έναν τύπο οξικού οξέος. Η παραδοσιακή χρήση του είναι ως τονωτικό καθαρισμού που βοηθά στην τόνωση της πέψης και στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ACV βοηθά στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης μετά το γεύμα. Παράλληλα, υποστηρίζει την υγεία του εντέρου: Το ακατέργαστο ACV έχει προστατευτική επίδραση στο μικροβίωμα.

Το κλειδί είναι να βρεθεί καλής ποιότητας μηλόξυδο, το οποίο περιέχει προβιοτικά και πολυφαινόλες που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία και την ανοσία του εντέρου. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να διασφαλίσεις την υγεία του εντέρου σου αποκλειστικά με την κατανάλωση μυλόξυδου.

Είναι ασφαλές να πίνεις καθημερινά μηλόξυδο;

Αν και είναι ασφαλές για κατανάλωση σε τακτική βάση, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσεις: Όσον αφορά στην ασφάλεια, εάν έχεις προβλήματα υγείας που συνδέονται με το πεπτικό ή το γαστρεντερικό σύστημα θα πρέπει να συμβουλευτής τον γιατρό που σε παρακολουθεί

Μια άλλη ερώτηση λείπει επίσης από τη συζήτηση στο TikTok: πώς πρέπει να το πίνεις ή να καταναλώνεις το μηλόξυδο; Είναι πολύ σημαντικό να το αραιώνεις. Αν το πίνεις σκέτο ή αδιάλυτο, με την πάροδο του χρόνου έχει τη δυνατότητα να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να πιεις μηλόξυδο

Εάν χρησιμοποιείς ACV για την αντιμετώπιση της πέψης και του σακχάρου στο αίμα, πάρε το 30 λεπτά πριν από το γεύμα σου. Μην ξεχνάς, ωστόσο, ότι το ACV μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Μπορείς να το προσθέσεις σε σάλτσα για σαλάτες, ντιπ ή ντρέσινγκ.

Πηγή: govastileto.gr