Πίτσα καρμπονάρα
Υλικά
Για τη ζύμη χρειαζόμαστε:
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/3 κουταλάκι τριμμένο γλυκάνισο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1,5 ποτήρι νερό
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
450 γραμμάρια τριμμένο gouda
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες μπέικον
300 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 πράσινη πιπεριά
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το γλυκάνισο και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά και όταν η ζύμη έχει απορροφήσει όλο το αλεύρι προσθέτουμε το λάδι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν η ζύμη φουσκώσει, αλείφουμε ένα ταψί με ηλιέλαιο και στρώνουμε τη ζύμη. Καλύπτουμε και τα τοιχώματα.
Από πάνω βάζουμε 2 -3 κουταλιές κρέμα γάλακτος και λίγο τριμμένο τυρί.
Συνεχίζουμε με το ζαμπόν, το μπέικον, την πιπεριά και τα μανιτάρια και τελειώνουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε την πίτσα στους 200 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά.
Πηγή: daypress.gr