Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια

Υλικά

4 φιλέτα μπακαλιάρου
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού ντοματίνια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κλωνάρια θυμάρι
2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σκουπίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν. Αλατοπιπερώστε καλά.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και το θυμάρι σε ένα ταψί. Ανακατέψτε και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετήστε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο ταψί.
Βήμα 3
Ψήστε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 15 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.
Βήμα 4
Σερβίρετε γαρνιρισμένο με μαϊντανό, περισσότερο χυμό λεμονιού και τη σάλτσα από το ταψί.

newsbeast.gr