Ρυζόγαλο με βελούδινη κρέμα
Υλικά
6 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μακρόσπερμο
2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Κανέλα αλεσμένη, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε 5 1/2 φλιτζάνια γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Φέρτε το σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το ρύζι και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή. Φροντίστε να ρυθμίσετε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει απαλά.
Βήμα 3
Ανακατεύοντας περιστασιακά, μαγειρέψτε για 50 έως 60 λεπτά. Το μείγμα θα πρέπει να πήξει μέχρι τη συνοχή γιαουρτιού.
Βήμα 4
Μόλις πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη βανίλια.
Βήμα 5
Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο. Το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι γάλα ανακατέψτε το με το υπόλοιπο ρυζόγαλο λίγο πριν το σερβίρισμα.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με την κανέλα, προαιρετικά.
ourlife.gr