Σουφλέ μπρόκολου

Υλικά

420 γρ. μπρόκολο, σε μικρά κομμάτια
1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού γάλα
3 αυγά, χτυπημένα
2/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
3 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και φέρτε το σε βρασμό. Προσθέστε το μπρόκολο, σκεπάστε και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει, 2 έως 4 λεπτά.
Βήμα 3
Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η λευκή σάλτσα, περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 4
Συνδυάστε το μπρόκολο, τα αυγά, τη μαγιονέζα και το κρεμμύδι σε ένα πυρέξ, καλύψτε με τη λευκή σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με το τσένταρ από πάνω και ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 15 λεπτά ακό

newsbeast.gr