Σπαγγέτι με σκόρδο και ελαιόλαδο

Υλικά

250 γρ. σπαγγέτι
3 κ. σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 κ. γλ. κόκκινο τσίλι
2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατήστε 60 ml από το νερό τους όταν τα σουρώσετε.
Βήμα 2
Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Βήμα 3
Ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ζεστάνετε σιγά σιγά μέχρι το σκόρδο να αρωματιστεί και να πάρει ελαφρύ χρώμα, περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξτε στο τηγάνι τις νιφάδες τσίλι και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
Βήμα 5
Προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Προσθέστε τα μαγειρεμένα σπαγγέτι και τον μαϊντανό.
Βήμα 6
Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.
Βήμα 7
Προσθέστε αλάτι κατά βούληση και σερβίρετε με τριμμένο τυρί.

newsbeast.gr