Σπετσοφάι

Υλικά Συνταγής

2 χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε χοντρές φέτες)
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
2 πιπεριές κέρατο (σε φέτες)
2 πιπεριές Φλωρίνης (σε κομμάτια)
1/4 φλ. κρασί ή βαλσαμικό ξύδι
2 ντομάτες τριμμένες (ή 2/3 συσκευασίας ντομάτες κονκασέ)
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη

Για το σερβίρισμα
τυρί
φρέσκο ψωμί

Εκτέλεση

Για το παραδοσιακό σπετσοφάι με πολύχρωμες πιπεριές, κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες διαγώνια.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές κέρατο σε φέτες και τις πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄.
Βγάζουμε τα λουκάνικα σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3΄.
Τέλος, ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε τη ρίγανη τελευταία στιγμή.

argiro.gr