ΣΥΡΙΖΑ: Η Τζάκρη κατέθεσε το πόθεν έσχες του Κασσελάκη – Υποψήφιος με 87 υπογραφές

Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και το πόθεν έσχες του, εν μέσω μίας επεισοδιακής Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία κατατέθηκε με τον συμβολικό αριθμό των 87 υπογραφών.

 
Με ένταση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής
Ένταση σημειώθηκε στο ξεκίνημα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος νωρίτερα, όταν το προεδρείο της συνεδρίασης αποφάσισε να δοθεί ο λόγος στους υποψηφίους προέδρους (παρόντες εκτός του Σωκράτη Φάμελλου και του Παύλου Πολάκη που ειναι μέλη της Κ.Ε., είναι και οι Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος). Στελέχη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη αντέδρασαν, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσήλθε στη συνεδρίαση.
 
Αποχώρησαν από την αίθουσα
Μάλιστα, τα στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Κασσελάκη αποχώρησαν από την αίθουσα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ομιλίες των υποψηφίων. Καταγγέλλουν πως η ηγεσία έχει προαποφασίσει τις υποψηφιότητες για την προεδρία και λένε πως θα επιστρέψουν όταν τελειώσουν οι τοποθετήσεις των υποψηφίων που βρίσκονται στη συνεδρίαση. Επίσης, τα περίπου 25 μέλη της ΚΕ, λένε πως δεν είναι σοβαρή διαδικασία, καθώς οι υποψήφιοι που θα λάβουν τον λόγο έχουν απλά ανακοινώσει την πρόθεσή τους στην τηλεόραση και δεν έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα. Σημειώνεται πως η αποχώρησή τους έγινε την ώρα που πήρε τον λόγο ο Παύλος Πολάκης, φωνάζοντας «αίσχος».
 
Η παρέμβαση του Νίκου Παππά
«Η χώρα αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες προκλήσεις: Δημογραφική κρίση, κλιματική κρίση, οικονομική κρίση. Η δεξιά πολιτεύεται με αυτές και φτιάχνει συμμαχίες με τα μεγάλα συμφέροντα», ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.
 
Τόνισε πως «μόνο η προοδευτική παράταξη μπορεί να τις αντιμετωπίσει» και οι προϋποθέσεις είναι «πρώτο, το ανάχωμα στον ιστορικό αναθεωρητισμό Μητσοτάκη» και «δεύτερον, η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι προοδευτικές αριστερές συνεργασίες». Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «στις γραμμές μας δεν έχουν θέση απόψεις που σχετικοποιούν την έννοια της χούντας». Τόνισε ότι «απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης που θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο (σ.σ. η συλλογική απόφαση για προοδευτική εκλογική συνεργασία)».
 
Σημείωσε ότι «κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία». «Είμαι βέβαιος ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Αν και πώς θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία. Αν και πώς θα ενώσουν το κόμμα. Αν και πώς θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό», είπε, τασσόμενος υπέρ της διεξαγωγής debate. «Αυτά πρέπει να συζητηθούν με δημόσιο και οργανωμένο τρόπο (ντιμπέιτ). Ανοιχτά, ενώπιον του λαού. Και μία και δύο και τρεις φορές. Με την εγγύηση του κόμματος», τόνισε.