Τάρτα με φράουλες και βασιλικό

Υλικά

125 γρ. βούτυρο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
400 γρ. φράουλες
5 κ. σ. μαρμελάδα φράουλα
Μικρά φύλλα βασιλικού
Για την κρέμα:
400 ml πλήρες γάλα
70 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κορν φλάουρ
50 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Φτιάξτε τη ζύμη βάζοντας το βούτυρο και το αλεύρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε να αναμειχθούν καλά και προσθέστε τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Τυλίξτε σε μεμβράνη και παγώστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 2
Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε τη σε μια φόρμα για τάρτες. Πιέστε τα τοιχώματα και αφήστε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε τη φόρμα με λαδόκολλα και φασόλια από πάνω. Ψήστε για 25 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα ελαφρύ μπισκοτένιο χρώμα. Αφαιρέστε τα φασόλια και τη λαδόκολλα -αν χρειάζεται, ψήστε λίγο περισσότερο για να γίνει τραγανή η βάση.
Βήμα 4
Ενώ η ζύμη ψήνεται, αφήστε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια να πάρουν βράση. Χτυπήστε τα αυγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και στη συνέχεια ρίξτε το γάλα, χτυπώντας με το σύρμα καθώς το ρίχνετε. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη και βελούδινη κρέμα. Το περνάτε από ψιλό κόσκινο και το αφήνετε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, προσθέστε την στην κρέμα και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Όταν η βάση της τάρτας κρυώσει, απλώστε την κρέμα από πάνω. Κόψτε τις φράουλες σε φέτες και τοποθετήστε τις από πάνω. Βάλτε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι με μερικές κουταλιές της σούπας νερό και σιγοβράστε την μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο. Περάστε με ένα πινέλο τις φράουλες.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

newsbeast.gr