To 2022 θα είναι η χρονιά όπου οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με κρυπτονομίσματα
Πέρυσι οι εταιρείες αναγκάστηκαν να αγωνιστούν για να βρουν εργαζόμενους. Μετά από χρόνια όπου οι άνθρωποι θεωρούνταν δεδομένοι, η πανδημία ανέτρεψε την αγορά εργασίας. Υπήρχαν περίπου 11 εκατομμύρια διαθέσιμες θέσεις εργασίας και μια έλλειψη ανθρώπων που ήταν πρόθυμοι να τις αναλάβουν.
Στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν και να προσλάβουν ταλέντα, οι επιχειρήσεις έπρεπε να προβούν σε θεμελιώδεις αλλαγές. Προσέφεραν υψηλότερους μισθούς, μπόνους εγγραφής, απομακρυσμένες, υβριδικές και ευέλικτες μορφές εργασίας, ατομική καθοδήγηση και δωρεάν δίδακτρα στο κολέγιο. Ακόμη και με αυτές τις διευκολύνσεις, οι θέσεις έμεναν κενές.
Υπάρχει ένα άλλο δέλεαρ που ορισμένες επιχειρήσεις εξετάζουν για να προσελκύσουν ανθρώπους να ενταχθούν στις επιχειρήσεις τους, το να πληρώνουν σε Bitcoin και κρυπτονομίσματα. Το 2021 είδαμε τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να σημειώνουν παραβολική πορεία. Ο αριθμός των νέων έργων με κρυπτονομίσματα και η απίστευτη άνοδος της αξίας αυτής της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων τράβηξε την προσοχή της Αμερικής και του κόσμου.
Για ορισμένους ανθρώπους, η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θεωρήθηκε ως αντιστάθμισμα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ που υποτιμάται λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και των αμφισβητήσιμων πολιτικών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων. Άλλες ομάδες, ιδίως οι νέοι, είδαν τα κρυπτονομίσματα ως μια »συναλλαγή YOLO» (ζεις μόνο μια φορά) που θα μπορούσε να τους κάνει πλούσιους γρήγορα.
Επιβαρυμένοι με βαριές πληρωμές χρεών για τα δίδακτρα των κολεγίων, υπέρογκες τιμές διαμερισμάτων και σπιτιών, σε συνδυασμό με έναν ανησυχητικό πληθωρισμό που αυξάνει τις τιμές όλων των αγαθών, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έμοιαζαν ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουν οικονομικά.
Εάν πληρώνεστε σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς αυξάνεται ο πληθωρισμός, η αξία της επιταγής σας μειώνεται. Πρόσφατα στοιχεία από το Bureau of Labor Statistics στις ΗΠΑ αναδεικνύουν αυτή την αύξηση του κόστους.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Σεπτέμβριο εκτοξεύτηκε κατά 5,4% υψηλότερα το 2021. Η αύξηση ήταν τόσο γρήγορη και οργιώδης που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε αύξηση κατά σχεδόν 6% στα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.
Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι αν δεν λάβατε μια γερή αύξηση το 2021 και ο πληθωρισμός παραμείνει ο ίδιος ή συνεχίσει να οργιάζει υψηλότερα, θα δείτε στην πραγματικότητα μείωση του μισθού σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία σας πληρώνει λιγότερα, αλλά ότι η αγοραστική δύναμη από τον μισθό σας δεν έχει την ίδια αξία όπως κάποτε. Είναι σαν ένας αγώνας δρόμου στον οποίο εσείς στέκεστε ακίνητοι και όλοι τρέχουν δίπλα σας. Κάθε δολάριο που έχετε απαξιώνεται και χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να αγοράσετε τα ίδια προϊόντα σε σχέση με πριν από ένα χρόνο περίπου.
Βλέπουμε σημάδια αλλαγής στις πληρωμές. Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρεζ δήλωσε ότι θα έπαιρνε έναν μισθό "100% σε Bitcoin" και πως θα προσφέρει κρυπτονομίσματα και στους δημόσιους υπαλλήλους. Ο Έρικ Άνταμς, ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ομοίως ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώνει τους ανθρώπους σε Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, και θα δεχτεί τις τρεις πρώτες του μισθοδοσίες σε Bitcoin. Οι αστέρες του αθλητισμού Russell Okung, Odell Beckham Jr και Aaron Rodgers δήλωσαν ότι »θα πληρώνονται τουλάχιστον εν μέρει σε κρυπτονομίσματα", σύμφωνα με το Bloomberg.
Με την επικράτηση της εξ αποστάσεως εργασίας, οι εταιρείες στρέφονται σε εξωτερικούς συνεργάτες για να τις βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πληρωμών, των φόρων και της συμμόρφωσης με τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Ο Alex Bouaziz, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Deel, μιας εταιρείας που διαχειρίζεται τέτοια θέματα, προσφέρει την πληρωμή εργαζομένων και εργολάβων με κρυπτονομίσματα. Η Deel μπορεί να παραδώσει τις πληρωμές απευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ψηφιακά πορτοφόλια, συμπεριλαμβανομένων των PayPal, Payoneer και Revolv, ή απευθείας στον υπάλληλο.
Αν δέχεστε μισθό σε κρυπτονόμισμα, πρέπει να έχετε »γερό στομάχι» και να νιώθετε άνετα να βλέπετε ισχυρά κέρδη μαζί με τρομακτικές βουτιές στην αξία τους. Οι πληρωμές σε κρυπτονομίσματα δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Υπάρχει μεγάλη αστάθεια σε αυτόν τον χώρο.
Το 2021 η τιμή του Bitcoin έφτασε τα 67.000 δολάρια και στη συνέχεια έπεσε κάτω από τα 30.000 δολάρια και στη συνέχεια αναπήδησε ξανά. Το Ethereum είδε υψηλά ρεκόρ γύρω στα 4.800 δολάρια την 1η Δεκεμβρίου για να διαπραγματεύεται στη συνέχεια χαμηλότερα γύρω στα 3.600 με 3.900 δολάρια. Εάν πληρώθηκες σε Bitcoin, Ethereum ή άλλα κρυπτονομίσματα όταν είχαν υψηλότερη αξία και στη συνέχεια η τιμή κατέρρευσε, θα οφείλεις φόρους με βάση την υψηλότερη αξία που πληρώθηκες.
Για τους ανθρώπους που πιστεύουν με θέρμη στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων, είναι ανοιχτοί στη μεταβλητότητα και τον κίνδυνο και έχουν μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, η πληρωμή σε Bitcoin μπορεί να είναι ένας συναρπαστικός νέος τρόπος για να ενισχύσετε τον πλούτο τους.