Βελουτέ σούπα κουνουπίδι με παρμεζάνα
Υλικά
2 κεφάλια κουνουπίδι, σε κύβους
2 κ. σ. βούτυρο
8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
2 φλ. τσαγιού νερό
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε 1-2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ανακατέψτε το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2
Προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό λαχανικών και το νερό και ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 3
Προσθέστε το θυμάρι, σκεπάστε και μειώστε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Ξεσκεπάστε και αφαιρέστε το θυμάρι.
Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να χτυπήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
Βήμα 5
Ανακατέψτε την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο και αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.
newsbeast.gr